سرطان پستان

سرطان پستان

سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین خانم هاست. اکثر افراد مبتلا به سرطان پستان در سنین بالای ۵۰ سال هستند ولی این نوع سرطان در افراد جوان تر هم دیده می شود. از هر هشت زن امریکایی یک نفر در طول عمر خود به سرطان پستان مبتلا می شود و همین امر نیاز به آزمایشات تشخیصی را بیشتر می کند. در صورتی که این سرطان خطرناک در مراحل اولیه تشخیص داده شود، شانس زنده ماندن فرد افزایش می یابد.

این مورد یکی از دلایلی است که توصیه می شود که زنان در فواصل زمانی مشخصی برای بررسی و چکاپ پستان های خود به متخصص مراجعه کنند. در برخی موارد نادر سرطان پستان در مردان بروز می کند.

علائم سرطان پستان

سرطان پستان می تواند علائم مختلفی داشته باشد ولی از نشانه های شاخص سرطان می توان به توده یا نواحی ضخیم شده روی سینه اشاره کرد.
در اغلب موارد توده های سینه خوش خیم اند و سرطانی نیستند ولی لازم است که حتماً در اسرع وقت به متخصص پستان مراجعه شود تا معاینات لازم و در صورت نیاز سونوگرافی انجام گیرد.

سرطان پستان

سرطان پستان

در صورتی که علائم و نشانه های زیر را مشاهده می کنید، باید به پزشک مراجعه کنید:

– تغییر در سایز یا شکل یک یا هر دو سینه
– ترشحاتی از نوک سینه ها که می تواند همراه با خون باشد.
– توده یا تورمی در زیر بغل ها
– تغییر بافت سطحی پوست سینه ها
– راش در روی نوک سینه یا اطراف نوک سینه
– تغییری در ظاهر نوک سینه ها مانند تورفتگی

درد سینه ها معمولاً نشانه سرطان پستان نیست.

علل سرطان پستان

علت اصلی سرطان پستان تا کنون شناخته نشده است ولی برخی فاکتورها یا وجود برخی مشخصه ها می تواند شانس ابتلا به سرطان پستان را بالا ببرد. این فاکتورها شامل موارد زیر است:

– سن بیمار که با افزایش سن شانس ابتلا به سرطان پستان افزایش می یابد.
– سابقه خانوادگی سرطان پستان در خواهر، مادر، خاله، عمه و …
– تشخیص سرطان پستان در گذشته
– تشخیص یک توده خوش خیم در سینه ها در گذشته
– بلند قد بودن یا اضافه وزن یا چاقی
– مصرف الکل

تشخیص سرطان پستان

بعد از تشخیص سرطان پستان توسط پزشک، فوق تخصص پستان آزمایشات بیشتر را انجام می دهد. این مورد شامل غربالگری سرطان پستان ( ماموگرافی ) نمونه گیری از بافت پستان و انجام بررسی در زیر میکروسکوپ در آزمایشگاه ( بیوپسی ) است.

انواع سرطان سینه

سرطان سینه انواع مختلفی دارد که در نواحی مختلف پستان شروع به گسترش می کنند. سرطان سینه در اغلب موارد به انواع زیر دسته بندی می شود:
– سرطان سینه غیر مهاجم یا کارسینوما در سیتو که در مجراهای سینه دیده می شود و به بافت سینه گسترش نمی یابد. سرطان سینه غیر مهاجم معمولاً در ماموگرافی تشخیص داده می شود و در برخی موارد نادر در معاینه سینه ها تشخیص داده می شود.

– سرطان سینه مهاجم که در این نوع سرطان سلول های سرطانی در بافت سینه و مجراهای سینه و بافت های اطراف سینه گسترش می یابند. این نوع سرطان از شایع ترین انواع سرطان سینه است.

دیگر انواع سرطان سینه شامل:

– سرطان سینه لوبولار مهاجم یا پیش مهاجم
– سرطان سینه التهابی
– بیماری پاژه سینه

امکان گسترش سرطان به دیگر اعضای بدن وجود دارد و این مشکل از طریق جریان خون یا گسترش سرطان پستان به غدد لنفاوی وجود دارد. غدد لنفاتیک که باکتری و سلول ها را از غدد شیردهی فیلتر می کنند. این نوع سرطان پستان با نام ثانویه یا متاستازیک شناخته می شود.

درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه در اغلب موارد با جراحی و شیمی درمانی انجام می گیرد و هدف اصلی در صورت امکان حفظ پستان است. بعد از آن از جراحی پروتز سینه برای بازسازی شکل سینه ها استفاده می شود.

نتیجه گیری

سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است که در صورت تشخیص به موقع می توان جان بیمار را نجات داد.
منبع : https://www.nhs.uk/conditions/breast-cancer/

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.